01151Consumo Alimentario Extradoméstico en España: Sector HORECA

Department responsible
Ministry of Agriculture, Food and Environmental Affairs  - General Subsecretariat of Agriculture and Food
Executing unit
Ministry of Agriculture, Food and Environmental Affairs  - Ministry of Agriculture, Food and Environmental Affairs
Participation of other institutions
No
Type of operation
Longitudinal studies (panels)
Sector or subject
Quality of life and living conditions
Subsector or subsubject
Consumption and distribution of income
Breakdown level
Autonomous
Methodology of data collection methodology
Obtaining statistical data by means of list by sampling
Form of data collection
Autolisting, whether by mail or any other form
Overall objective
Conocer las compras de productos alimentarios que realiza el sector de la restauración comercial y el de la social o colectiva. Estudiar la alimentación fuera del hogar a través de los años, en comparación con la que se realiza dentro del hogar. Conocer la evolución de los lugares de aprovisionamiento de los productos alimenticios realizados por ambos sectores: la hostelería/restauración y las instituciones. Toma de decisiones de política alimentaria
Study variables
Cantidad comprada, precio unitario, gastos en alimentación, cuota de mercado en porcentaje de valor y volumen según lugar de compra
Classification variables
Años, productos, zonas geográficas, lugar de compra y tipo de establecimiento
Type of dissemination
La Alimentación en España, Internet

    Data         Methodology

Periodicity of dissemination
Anual
Periodicity of data collection
Mensual
Type of operation
Structural
Units
Establecimientos del sector de la restauración comercial y el de la social o colectiva
Shown in the National Statistics Plan 2017-2020
No
Dictated by the High Council on Statistics
Sí - En la reunión de la Comisión Permanente del CSE de 17-3-2010
European Union Statistical Legislation
No


History sheet